Назад

Як красиво зашнурувати кросівки - Топ 5 ідей шнурівки кросівок від Vitto Rossi


Тренди, дизайнери та стилісти кажуть нам про те, що кросівки стали невід'ємною частиною сучасного гардеробу. Наприклад, жінки люблять експериментувати зі своїм гардеробом, тому вони носять спортивне взуття з джинсами, легінсами, сукнями, спідницями та навіть класичними костюмами. Чоловіки навпаки більш консервативні, вони більше притримуються певного стилю, але додають в нього модні акценти, наприклад, поєднують кросівки з джинсами, брюками «чинос», класичними вкороченими брюками та навіть шортами. Трендові кросівки в наш час гармонійно доповнюють спортивні, кежуальні та навіть класичні аутфіти. Взуття спортивного напряму стало базовим елементом повсякденного гардеробу, все тому що воно поєднується з будь-яким одягом. Кожен сезон в продаж надходять нові моделі кросівок, котрі не просто зручні, вони відповідають усім побажанням та трендам. Дизайнери продумують до дрібниць усі елементи, з яких складається взуття: матеріал, підошва, задник, бокові панелі, берці, язичок та, звичайно ж, шнурки - вони не тільки допомогають ідеально зафіксувати взуття на ногах, але й дають можливість зробити на кросівках стильний, оригінальний та навіть яскравий акцент.


Багато хто задається одним актуальним питанням – Як зашнурувати кросівки? Існують десятки цікавих варіантів. Освоїти одні зовсім не важко, інші вимагають трохи практики, терпіння та бажання. Зробите все правильно і стопа не буде ковзати, а улюблена пара кросівок - натирати. Взуття, котре має оригінальні шнурки або плетіння шнурівки, завжди виглядає незвичайно та привабливо, а отже, говорить про свого власника, що в нього гарний смак. Той, хто любить щось незвичайне, завжди помітний для оточуючих! А ті, хто зверне увагу на таку людину, напевне подумають, цікаво, як він це зробив? Представляємо вам цікаві, легкі та швидкі рішення. Дивіться на схеми, застосовуйте їх та будьте оригінальними разом з Vitto Rossi.


Як гарно зашнурувати кросівки?

Якщо ви відкриєте будь-який онлайн-каталог або поглянете на полиці офлайнових магазинів взуття — майже всі моделі зашнуровують базовим перехресним методом, він легкий та зручний. Але якщо бажаєте в своїх кросівках та образі щось змінити, додати стильного, трендового та яскравого акценту, тоді дивіться нижче актуальні варіації. На фото-колажах представлені міні-схеми, котрі легко та швидко застосовувати.

Бренд VITTO ROSSI пропонує звернути увагу на 5 топових способів шнурівки: 

Перехресний спосіб шнурівки

Він же ж класичний, відомий з тих самих пір, як ірландець Харві Кеннеді отримав патент на шнурки в кінці XVIII століття. Чим тільки не фіксували взуття до цього. В хід йшли ремінці, застібки, гудзики. Іновація виявилась настільки вдалою, що принесла чоловікові світову славу та вражаючі статки, а заснована ним компанія «Mr. Kennedy» працює в США досі.

Як гарно зашнурувати кросівки класичним способом:
  • Зав'язку продіти крізь нижні отвори / люверси, вивести кінці назовні та вирівняти за довжиною.
  • Перехрестити обидві частини та знову провести крізь отвори / люверси.
  • Повторити необхідну кількість разів.

Шнурок в даному випадку входить в отвір / люверс знизу.



Спіральна горизонтальна шнурівка

Якщо кількість петель на взутті парне, можна повторити європейський варіант. Спіральна пряма шнурівка кросівок хороша тим, що зав'язки не перехрещуються — замість схрещених діагональних ліній виходять горизонтальні.

Послідовність дій наступна:
  • Протягнути шнурок крізь нижні отвори / люверси зверху вниз.
  • Всередині кросівка підняти правий кінець шнурка догори, вивести спочатку через правий отвір / люверс
  • Продіти праву частину крізь лівий отвір / люверс
  • Її ж проьягнути через наступний лівий отвір / люверс, потім — всередину правого. Повторити аналогічні дії з іншою частиною та вільними отворами.
  • Обидва кінці шнурка провести нагору, вивести їх через верхні отвори / люверси та вирівняти кінці шнурків за довжиною.

Кінці шнурків сховайте всередину взуття, розташувавши їх між язичком та берцями. 



Подвійне шнурування з двома бантиками

Шукаєте спосіб, як красиво зав'язати шнурки, щоб виглядало эфектно, але не було занадто важко? Знадобляться дві пари шнурків різних кольорів. Обирайте кольорові шнурки або монохром — залежно від того, який варіант краще гармонує з образом.

Подвійне шнурування — та ж класика, а виглядає зовсім по-іншому. Алгоритм такий:
  • Першу пару шнурків продіти крізь нижні отвори / люверси, перехрестити, провести через треті знизу.
  • Другу — у другі, потім — в четверті.
  • Повторити до самого верху.

Чим більше отворів / люверсів, тим красивіше вдається шнурування.



Шнурівка «Зигзаг»

Незвичайний эфект виходить, якщо зашнурувати кросівки паралельним зигзагом. Шнурки лягають асиметрично, візуально цей спосіб нагадує звивисту доріжку.

Як зробити?
  • Провести зав'язку в нижні отвори / люверси: правий кінець шнурка з-під низу, лівий — зверху, вирівняти.
  • Лівий край вивести назовні через наступний отвір зліва, щоб всередині утворилась вертикаль.
  • Правий кінець шнурка зачепити за отриману вертикаль та зверху вниз провести через другий отвір справа.
  • Виконати ті ж дії навпаки: правій кінець шнурка продіти в третій отвір / люверс - справа, лівий зачепити за нього та провести зліва.

Повернутися до першого кроку та довести до кінця.



Оригінальна шнурівка «Решітка»

Ще один спосіб красиво зав'язать шнурки - зробити крупну декоративну решітку. Підходить для моделей з великою кількістю отворів / люверсів.

Як це робиться? Розглянемо варіант на вісім отворів.
  • Зав'язку фіксують в першому ряду. Продівають зверху вниз, утворюючи вертикальну лінію.
  • Обидві половини шнурків виводять знизу догори, кожну зі свого боку.
  • Ліву частину шнурка пропускають через шостий отвір справа, ведуть назовні через сьомий (всередині утворюється вертикальний стіжок).
  • Її ж заводять під низ в третій отвір справа, виводять нагору через четвертий (всередині — вертикальний стежок), пропускають через восьмий та дев'ятий отвори.
  • Права половина зав'язки виходить нагору з другого отвору справа, йде до шостого лівого, потім — до сьомого (між ними — вертикаль всередині), і так аналогічно.

Оригінальне шнурування «решітка» цікаве тим, що поверх язичку шнурки лежать один на одному в шахматному порядку: один спочатку накриває інший, потім проходить знизу.


Усі перераховані методи виглядають оригінально  та привабливо, вони легкі та швидкі в застосуванні. З такими видами шнурівок відсутній дискомфорт, взуття не натирає та ідеально зафіксоване на ногах.

  • Якщо ви бажаєте врізноманітнити свій імідж, створити в ньому цікаві акценти, спробуйте замінити шнурки, котрі шли в комплекті, на інші. Якщо замість білої та чорної шнурівки взяти кольорову, вийде яскравий акцент в образі.
  • Зашнуруйте кожен кросівок по-різному, наприклад, лівий жовтим шнурком, а правий  блакитним. Такий Fashion look виглядатиме символічно, актуально та дуже привабливо.
  • Підбирайте різні види шнурівки кросівок под джинси, сукні та навіть класичний костюм — одна й та ж пара взуття здатна створити абсолютно різний настрій та акценти в образі.


Будьте оригінальними, модними разом з VITTO ROSSI